Cursussen en workshops

 • (Gast)oudercursus
  Inclusief babygebarenwoordenboek “Babygebaren, de eerste woordjes”

De Baby- en kindergebarencursus geeft een diepgaande kijk op het baby- en kindergebaren-programma en geeft ouders en opvoeders waardevolle technieken om de communicatie- en taalontwikkeling bij hun kind te stimuleren. Het laat je zien hoe je een gebaar aanleert bij je kind en geeft inzicht in verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je zult functionele gebaren leren; effectieve manieren om gebarentaal te gebruiken in het dagelijks leven, alsmede activiteiten die op een creatieve manier de taalontwikkeling stimuleren. De eerste bijeenkomst duurt 2 uur. Na de eerste bijeenkomst heb je ongeveer vijftig gebaren geleerd! Bij de cursus is een exemplaar van het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’, inbegrepen, je ontvangt dit op de eerste bijeenkomst.

De Baby- en kindergebarencursus bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we steeds een stapje verder gaan. Na de basis van Baby- en kindergebaren die in de eerste bijeenkomst aan de orde komt, kun je in de tweede en derde bijeenkomst je vragen stellen, ervaringen delen met andere (gast)ouders en natuurlijk nieuwe gebaren leren. Op deze manier wordt er nog meer perspectief gegeven aan de methode Baby- en kindergebaren. De tweede en derde bijeenkomst duren anderhalf uur.

Je bent welkom om je kind mee te nemen naar de bijeenkomsten, maar liefst alleen wanneer het nog niet al te mobiel is. Aanwezigheid van je baby is overigens niet noodzakelijk voor de cursus. Idealiter komen beide ouders naar de cursus; als dit niet lukt kan iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of bijvoorbeeld een opa of oma die het leuk vindt om ook met Baby- en kindergebaren te gaan werken, meekomen in plaats van een ouder.

De prijs voor de (gast)oudercursus is € 80,-

 

 • Certificering van je gastouderopvang
  Er bestaat ook een mogelijkheid om gecertificeerd te worden als gastouder
  met babygebaren. Daarvoor is een uitbreiding op bovenstaande cursus
  nodig in de vorm van coaching in je eigen opvang en certificering door
  Gebarenstem.De prijs hiervoor is op aanvraag.

 

 • Thema workshop
  In deze leuke interactieve thema workshop krijg je de basis uitgelegd van
  de Gebarenstem methode voor Baby- en kindergebaren en daarnaast leer je
  gebaren aan rond een specifiek thema.

De prijs voor deze workshop is € 17,50

 

 • Gebarenpret
  Gebarenpret is een leuke, interactieve workshop van 45 minuten voor alle
  (gebarentaalgebruikende) kinderen – horend, doof, slechthorend, zusjes,
  broertjes, neefjes, nichtjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.
  In de workshop zingen we een liedje met gebaren, lezen we een verhaal en
  doen we een leuke activiteit – uiteraard alles met gebaren!

De prijs voor gebarenpret is € 15,00

 

 • Cursus of workshop op aanvraag
  Lijkt het je als gastouder leuk om samen met de ouders in je opvang een workshop of cursus te volgen? Wil je een bijeenkomst in je eigen opvang verzorgen? Of heb je een specifieke wens of vraag rondom gebaren? Neem dan contact op. In overleg kunnen we veel plannen en is (bijna) alles mogelijk.

De prijs hiervoor is op aanvraag.