Niets gebeurd – Mark Janssen

– Saar en Niek hebben een bijzonder saaie dag achter de rug, ze hebben niets bijzonders gedaan. Of valt het toch wel mee? Lees mee en ontdek het zelf! –

Niek en Saar hebben beiden een saaie dag gehad. Niek heeft wel een handstand gedaan, een beetje gezwommen en hoi gezegd tegen een paar vrienden, en naar vogels geluisterd. Saar heeft alleen een appel geplukt, een gek hoedje opgezet en ze gleed van een glijbaan.

Een saaie dag dus, volgens de tekst. Gelukkig laten de illustraties wat anders zien. De appel wordt geplukt met behulp van olifanten, die ook haar glijbaan vormen. De handstand was op de kop van een tijger en het zwemmen gebeurde met een school vissen en een walvis.

De kleuren in de dromerige, sfeervolle illustraties zijn fantastisch en springen van de pagina’s af; een lust voor het oog! De kinderen worden klein afgebeeld en de fantasie groot, waardoor ze letterlijk opgaan in hun eigen fantasie. Er is een sterk contrast tussen wat er met de tekst beschreven wordt en wat er in de illustraties weergegeven wordt. Dat maakt dit boek zo mooi, en een ode aan de fantasie van een kind. Alle dagen lijken tenslotte veel op elkaar, het is je eigen fantasie die het leven kleur geeft!

Vanaf ca. 4 jaar.

Auteur: Mark Janssen
Uitgever: Lemniscaat
Verschenen: mei 2016

Haal dit boek in de bibliotheek, bij de plaatselijke boekhandel of klik op onderstaande link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.