Noten – Paula Gerritsen

Muis woont in de duinen. Vanuit haar holletje bovenaan het duin, kijkt ze uit over de akkers, weilanden en boerderijen. Heel in de verte kan ze de notenboom zien staan. Op het moment dat de herfst aanbreekt, gaat Muis op pad om noten voor de winter te gaan verzamelen. Ze trekt haar rode jas met grote zakken aan en gaat op weg naar de notenboom.

Onderweg komt Muis allerlei dieren tegen die haar waarschuwen om terug te gaan voor de storm losbarst, maar Muis hoort hen niet. Precies op het moment dat het keihard begint te waaien bereikt Muis de notenboom. Muis is moe van de lange tocht en besluit in een holletje te gaan slapen. Maar als ze wakker wordt, doet Muis een verdrietige ontdekking: alle noten zijn verdwenen… Verdrietig sjokt ze terug naar haar huisje in het duin. Daar wacht haar een grote verrassing, want waar zijn de noten naartoe gewaaid…? Precies!

De illustraties zijn eenvoudig, maar erg mooi en sfeervol. De verschillende perspectieven zorgen ervoor dat de kinderen goed meeleven met Muis. Zowel de omgeving als de emoties van Muis worden precies goed weergegeven. Het noodweer spat van de pagina’s en zorgt voor die unieke herfst sfeer van storm en rondvliegende blaadjes. Een heerlijk herfstboek!

Auteur: Paula Gerritsen
Uitgeverij: Lemniscaat
Verschenen: augustus 2005

Haal dit boek in de bibliotheek of bij de plaatselijke boekhandel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.