Sint op komst – Mattias de Leeuw

– Sint heeft een probleem, zijn kleren zijn weggewaaid. Kan Piet ze op tijd terugvinden? –

Sint op komst is een mooi prentenboek, waarin je op zoek gaat naar de kleren van de Sint.

De kleren van de Sint hangen te drogen op het dek van de pakjesboot.. Maar plotseling worden ze weggeblazen door een harde wind. Piet gaat er achteraan en hoopt de kleren op tijd terug te vinden. Wat moet Sinterklaas in de tussentijd aantrekken.

Sinterklaas is onderweg van Spanje naar Nederland. Tijdens de reis neemt hij een bad, en worden zijn kleren gewassen. Maar als de kleren te drogen hangen op het dek, steekt er een harde wind op en waaien de kleren overboord. Zelfs zijn staf en mijter waaien weg.

Waspiet gaat er in een bootje achteraan. Zal hij de kleren op tijd terugvinden? En wat moet Sint in de tussentijd aan? De pieten hebben wel een aantal oplossingen…

Pagina’s met summiere tekst worden afgewisseld door pagina’s zonder tekst. De illustraties bestaan uit zeer dunne lijntjes, nonchalant ingekleurd, wat het een chaotische indruk geeft, wat natuurlijk wel de sfeer van het verhaal ten goede komt.

Er valt genoeg te ontdekken in de illustraties, en dat maakt het een heerlijk boek om voor te lezen en lekker bij te fantaseren.

Vanaf ca. 4 jaar.

Auteur: Mattias de Leeuw
Uitgever: Lannoo
Verschenen: september 2013

Haal dit boek in de bibliotheek, bij de plaatselijke boekhandel of klik op onderstaande link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.