Twee vechtende eekhoorntjes – Rachel Bright en Jim Field

Het verhaal vertelt over twee eekhoorntjes, waarvan de één zich goed voorbereid heeft op de komende winter, en de ander … niet zo goed. Dan komt hij tot het besef dat hij toch echt een voorraadje eten voor de winter moet gaan aanleggen. Hij vindt een grote denappel. Helaas heeft zijn neef hier ook zijn oog op laten vallen. En het is de laatste denappel in het hele woud…

De tekst en prenten nemen je vervolgens mee in een wervelende vaart mee door de race die volgt. Tijdens de fanatieke achtervolging vallen ze van het ene gevaar in het andere, en uiteindelijke raken ze de denappel zelfs kwijt. Kletsnat en gierend van de lach besluiten ze het de volgende keer toch ietsje anders aan te pakken; door elkaar te helpen zullen ze een stuk verder komen.

De kleuren van de illustraties zijn geweldig mooi, de herfsttinten van de bomen komen goed tot hun recht en spatten van de pagina’s af. De gezichtjes van de dieren, met hun komische blikken, zijn áf.

De details zijn zo mooi en grappig, hoe langer je naar de illustraties kijkt hoe meer je ontdekt. Op verschillende pagina’s vertellen de illustraties een gevaar in de vorm van een zwarte beer, wat niet in de tekst terugkomt, een leuk extraatje voor de oplettende kijker.  De tekst op rijm is goed vertaald en loopt precies goed, het nodigt uit tot langzamer en sneller lezen, net waar nodig.

Ik las in een recensie dat de prentenboeken van Rachel Bright en Jim Field net tekenfilms op papier zijn, en dat klopt. Af en toe vergeet je gewoon dat je naar een stilstaand beeld zit te kijken. Een must-have voor in je (kinder)boekenkast!

Het boek gaat niet alleen over de herfst, maar ook over vriendschap, dus past ook perfect in het thema van de kinderboekenweek 2018!

Auteur: Rachel Bright en Jim Field
Uitgeverij: Gottmer
Verschenen: september 2017

Haal dit boek in de bibliotheek, bij de plaatselijke boekhandel of klik op onderstaande link:

 

Van dezelfde schrijver:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.