Over mij

Mijn naam is Debbie (1984). Ik ben getrouwd en heb een zoontje (2015). Ik werk parttime als bemiddelingsmedewerkster bij gastouderbureau Het Liefbeestje. Daarnaast ben ik babygebarendocent via Gebarenstem

Maar (voor)lezen is mijn passie. Lezen, voorlezen, interactief voorlezen én voorlezen met gebaren.

Voorlezen is belangrijk. Het is een heerlijk, knus moment; samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kindje. Het zorgt voor rust, ontspanning en plezier.

Met (voor)lezen gaat er een hele wereld open! De fantasie wordt geprikkeld door een wereld waarin alles kan en mogelijk is, een wereld van verhalen en avonturen, met nieuwe mensen en andere culturen.  

Kinderen steken ook veel op van lezen. De meeste (prenten)boeken bieden uitstekende mogelijkheden om op allerlei gebieden veel te leren. Door interactief aan de slag te gaan, haal je het meeste uit de boeken.

Lezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Met lezen leg je de basis voor geletterdheid en daarmee tot succes op school en later in de samenleving. Het effect op woordenschatontwikkeling is enorm: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar!

Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Op deze website wil ik jullie informeren over de mooiste (prenten)boeken, leuke kinderboekenwinkels, taalontwikkeling en voorlezen, interactief voorlezen en voorlezen met gebaren. Je vindt er binnenkort ook activiteiten die je bij de (prenten)boeken kunt ondernemen.

Veel (voor)leesplezier!

Voor meer informatie, neem contact op:
info@voorleesplezier.nl